Rouwvervoer

Bij het regelen van een uitvaart komt zeker het onderdeel rouwvervoer aan de orde.  Het betreft de manier waarop de overledene wordt overgebracht naar de afscheidslocatie.

De klassieke rit met een rouwauto, al dan niet met een aantal volgwagens of stoet van eigen auto’s, zal altijd blijven. Maar steeds vaker worden vervoersmiddelen gebruikt die meer en meer aansluiten op de overledene en diens levensstijl. Hierdoor krijgt het afscheid zeer zeker een bijzondere (meer)waarde.

Eigen vervoer en invulling

De laatste rit kan men invullen zoals men wil. Denk hierbij aan een erehaag van clubleden of vereniging bij de eindbestemming of bij het vertrekpunt. Een begeleiding in de stoet van oldtimers, motoren of gewoon wandelend. Achter de rouwauto of gewoon met de kist op een rijdende baar aan de hand.

Gaat de route nog langs bijzondere plekken? Het geboortehuis of het laatste woonadres, vooral als men elders heeft opgebaard?

Geef aan bij de uitvaartleider wat u fijn vindt om te doen op die laatste rit. U zult zien dat er vaak meer mogelijk is dan men in eerste instantie denkt.

Diverse mogelijkheden rouwvervoer

Om aan te geven dat de mogelijkheden steeds meer uitbreiden, zullen we diverse voorbeelden van vervoersmiddelen met een link naar een uitgebreidere informatiebron weergeven. Met deze aanbieders van rouwvervoer hebben wij geen overeenkomsten en zij werken geheel onder eigen titel.

Rouwauto
Rouwkoets
Rouwtruck
Motor met zijspan
Rouwcaravan
Rouwkoe
Rouwbus
Mini rouwauto
Bakfiets
Boot / sloep
Rijdende baar
Dragers

Regels voor een rouwstoet

Dan nog even een klein stukje over de regels voor een rouwstoet. Heel veel mensen denken dat het voeren van rouwvlaggen of linten aan de volgauto’s een soort vrijwaring is om door te rijden in alle situaties. Helaas is dat niet waar. De ‘normale’ verkeersregels dienen te worden gehanteerd!

De chauffeur van de rouwauto zal te allen tijde proberen om de stoet van volgers zoveel mogelijk “bij elkaar te houden”. Echter men is ook als volger verplicht om de verkeersregels te handhaven die voor iedere weggebruiker geldt. Hoewel het van respect getuigt als men de stoet laat voorgaan, zijn en blijven er altijd medeweggebruikers die de regels aan hun laars lappen.

Heeft u naar aanleiding van deze tekst vragen? Neem dan contact met ons op.

Bel nu!
Route