Rouwdrukwerk

Hieronder meer informatie over Rouwdrukwerk.

Rouwkaarten

Rouwkaarten worden gebruikt om familie, vrienden, collega’s en kennissen op de hoogte te stellen van een overlijden. Ze zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Naast een bestaand assortiment van voorbedrukte kaarten, leveren wij ook maatwerk. Want door het toevoegen van een eigen foto of andere afbeelding, wordt de kaart persoonlijker. De mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos. De uitvaartleid(st)er kan u alles vertellen over de mogelijkheden en ondersteunen in het samenstellen van een mooie, respectvolle rouwkaart.

Rouwteksten

Rouwteksten in rouwkaarten zijn heel persoonlijk. Het is ook een belangrijk onderdeel van de aankondiging van het overlijden. Ook hierin is veel variatie mogelijk. Steeds vaker verdwijnen de standaardzinnen naar de achtergrond. In plaats daarvan wordt een laatste groet vanuit de overledene, een deel van een songtekst of een gedicht gebruikt. Uw uitvaartleid(st)er kan hierbij helpen, vooral waar het gaat om de informatieve tekst of het taaltechnisch correct weergeven van de tekst. (voorbeeld teksten op aparte pagina)

Rouwadvertentie

Naast de rouwkaart bestaat de mogelijkheid om ook een rouwadvertentie te plaatsen in de regionale krant. Deze kan in dezelfde stijl als de kaart worden opgemaakt en geplaatst. Veelal is het gebruik van kleur in de advertentie zonder meerprijs mogelijk. Hierdoor springt de annonce nog meer in het oog. Met een dergelijke advertentie kunt u mensen bereiken waarvan u geen adres heeft, maar bereikt u tevens een groter publiek. Houdt u er wel rekening mee dat er hierdoor ook meer mensen op de condoleance en/of uitvaartplechtigheid kunnen komen. Dit kan de kosten van de uitvaart beïnvloeden. Ditzelfde geldt voor het plaatsen van de rouwkaart op Social Media.

Dankbetuiging

Een aantal weken na de uitvaart is het mogelijk om een dankbetuiging te versturen. Dit wordt veelal gedaan om iedereen te bedanken die op verschillende manieren hun steun hebben betuigd in de periode na het overlijden. Een dankbetuiging kan in dezelfde stijl worden opgemaakt als de rouwkaart, maar mag natuurlijk ook afwijken. Omdat er geen “haast” is geboden bij het verzenden van de dankbetuigingen, bieden wij de mogelijkheid om de kaarten via onze verzendservice te versturen. Hiermee kunnen de portokosten tot 23 cent goedkoper worden aangeboden.

Online condoleance / herdenkingspagina

Ook het aloude condoleanceregister verdwijnt heel langzaam naar de achtergrond. Mer en meer wordt er gebruik gemaakt van online condoleren.Vaak kan dit gekoppeld worden aan een herinneringspagina. Hierbij is het voor iedereen mogelijk op een persoonlijke website een bericht of een virtueel kaarsje aan te steken. Op de herdenkingspagina wordt vaak een digitale versie van de rouwkaart geplaatst met informatie over de uitvaartplechtigheid. Dit kan een voordeel zijn voor mensen die in het buitenland verblijven of op een andere manier verhinderd zijn bij het afscheid.

Veelal is de opstart van zo’n pagina kosteloos of tegen een opstart tarief. Hiervoor blijft de pagina een bepaalde periode actief online ( vaak een jaar). Na dat jaar zijn er echter kosten verbonden aan het verlengen van de pagina. Er kan dan gekozen worden voor het afsluiten van de pagina en het afdrukken van alle gegevens in een boek. ook hieraan zijn kosten verbonden. Laat u goed informeren over de voorwaarden en de (eventuele) kosten en lees uiteraard de voorwaarden van de online dienst goed door.

 

Heeft u naar aanleiding van deze tekst vragen over rouwdrukwerk? Neem dan contact met ons op.

Bel nu!
Route