TOLAD

De urn en de wandelstaf (TOLAD)…… het verhaal dat ze samenbracht.

Het was naar aanleiding van een afscheid in onze afscheidskamer “Amette”, dat er een afspraak volgde met een van de belangstellenden.

Het afscheid was destijds besloten, dus het werd meer een samenzijn met een kop koffie en wat lekkers erbij. Gezeten aan de tafel had ze de sfeer van de ruimte in zich opgenomen en dat gaf haar zo’n rustig gevoel, dat ze open stond voor meer informatie omtrent zaken die haar bezig hielden. En in dit geval was het de verstrooiing van de as van haar overleden man, de vader van haar kinderen. Twintig jaar geleden overleed hij aan een slopende ziekte. De kinderen waren nog erg jong en derhalve werd er gekozen om de urn na de crematie een plek te geven in een urnengraf. Met name gedaan voor de kinderen, zodat ze een plek hadden om naar toe te gaan.

Anno 2018

Nu, twintig jaar later, was de huurperiode voorbij en stond ze voor de keuze om te verlengen of om de urn uit het graf te laten halen en mee te nemen. Maar dat laatste was nu net teveel van het goede. De kinderen en zijzelf willen de urn niet in huis hebben. Maar om er nu een bepaalde plek voor te vinden, de urn “leeg te kieperen” en dat verstrooien te noemen, dát was nu ook weer niet een fijne gedachte. En zo heeft ze nu een periode verlengd, in afwachting van een “oplossing” die voor iedereen zou kunnen werken.

Totdat”, zei ze, “ ik bij jou de TOLAD zag staan.Tolad Amette Uitvaartzorg urn staf as crematie

Ik herinnerde mij weer dat zij inderdaad geïnteresseerd was in de TOLAD. Na een korte duidelijke uitleg, werd de interesse groter en gaf ik haar de folder mee. Hierin staan de modellen, de uitleg over de werking en de App die de route registreert. Ik heb eindelijk de oplossing gevonden”, zei ze. Het verlengen van het graf was een noodgreep geweest, maar het verstrooien met de TOLAD, het registreren van de wandeling met de bijbehorende app en de gedachte dat ze dit met zijn allen konden doen, stond haar zeker aan!

Ze vroeg me een TOLAD te bestellen en zodra alles geregeld is voor het bovenhalen van de urn, maken we een afspraak om de as in de TOLAD te doen.” Zo kan het eindelijk een eindbestemming krijgen en…..”, ze pauzeerde even, “als ik later gecremeerd ben, dan mogen ze mij op die zelfde route uitstrooien”. Hoe mooi is die gedachte?

Meer informatie

Wilt u meer weten over de TOLAD of hem in het echt zien en vasthouden? Dat kan, kom langs aan de Factorij 45e in Zwaag of maak even een afspraak.
Heeft u naar aanleiding van het artikel TOLAD vragen? Neem dan contact met ons op of bezoek de website van TOLAD.eu

Bron: Amette Uitvaartzorg – Afscheid nemen is maatwerk.®

Bel nu!
Route