Dementievriendelijke uitvaartverzorger is…

 

Dementievriendelijke uitvaartverzorger: wat is dat nu precies?

We krijgen de komende jaren met een sterke groei te maken in mensen die getroffen worden door een van de vele vormen van Dementie. De naasten zullen vaak langzaam meegroeien in dit proces, maar de omgeving veranderd niet zo snel mee en kan vaak ook het geduld of begrip niet opbrengen voor deze groep mensen. Veelal komt dit voort uit het onbekende.

Als uitvaartverzorger doe ik steeds weer mijn uiterste best om families met maatwerk te begeleiden naar en bij een goed afscheid. De invulling van een afscheid geeft doorgaans geen problemen in gewone sitiuaties, maar wat als een van de nabestaanden getroffen is door Dementie? Is er dan wel een plaats in het geheel om die persoon te betrekken bij het afscheid?

Door mijn ervaring in de praktijk en deze certificering na het volgen van een meerdaagse cursus die in samenspraak met Alzheimer Nederland is samengesteld, kan ik handvatten reiken en advies geven. Bovenal kan ik begrip en het geduld opbrengen om het afscheid vorm te geven op de juiste manier.

Samen met de familie kijk ik niet naar de onmogelijkheden, maar juist naar de mogelijkheden, al zijn die nog zo beperkt. Elk goed moment is er een. In kleinere en overzichtelijke stappen naar het afscheid en altijd een extra scenario achter de hand… dát is wat men van mij mag verwachten wanneer we te maken hebben met een dergelijke situatie.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Betreft het uw eigen situatie of krijgt u binnenkort met een afscheid te maken en wilt u weten wat er mogelijk is? Neem gerust contact op.

 

[wpseo_address show_state=”0″ show_country=”0″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″ show_email=”1″ show_logo=”1″]

Bel nu!
Route