De wereldreis

De wereldreis: Final Destination….

De wereldreis……… Hij was nog jong, had de nodige nare episodes al beleefd in zijn leven, maar met hulp van zijn familie en een handvol vrienden was hij er weer bovenop gekomen. Hij zocht rust in zijn leven, zijn hoofd was te vol. Na een gedegen voorbereiding had hij afscheid genomen van zijn lieve familie om te beginnen aan een wereldreis van een jaar. Een reis die hij naar specifieke plekken had gepland om zichzelf terug te vinden, rust te krijgen en te (be)leven. Zijn familie steunde hem hier uiteraard volledig in….als dat hem kon helpen, dan konden ze ook niet anders dan hem ook hierin supporten. In januari vertrok hij vol energie en goede zin om 7 maanden later terug te keren met een repatriëringsvlucht…..
Tijdens zijn reis is hij overleden. De repatriëring van zijn lichaam en bezittingen hield ons enorm bezig,.omdat het nu niet bepaald meezat bij de autoriteiten van het land waar hij op dat moment was. Buiten dat gegeven, bleek dat de kosten voor zijn thuiskomst volledig betaald moesten worden door zijn ouders, want de reisverzekering die hij had afgesloten, had in dit geval wel een werelddekking, maar slechts voor de duur van 3 maanden…..

Moraal van het verhaal:

Een hard gelag, zeker als de familie de kosten niet kan ophoesten. Maar het is een situatie die elk jaar weer op een bepaalde manier werkelijkheid wordt voor veel gezinnen en mensen die op reis gaan deze zomer. Natuurlijk staat je hoofd tijdens vakantie niet in de modus voor nare scenario’s, maar denken dat je niets kan overkomen, is een beetje je kop in het zand steken.
Mijn vader zei altijd over ongevallen op de weg of waar dan ook: Je hoeft het niet zelf te doen, een ander kan het jou ook aandoen….

Met de vakantie voor de deur wil ik jullie slechts één advies meegeven: Waar je ook heen gaat, op welke wijze dan ook, check je reisverzekering op de volgende punten:

Is het hele gezin verzekerd? (Let hierbij op volwassen kinderen die mogelijk buiten de verzekering vallen)
Waarvoor ben je verzekerd? Alleen voor diefstal of ook voor ongevallen (hieronder valt namelijk ook overlijden en repatriëring)?
Welke dekking is er landelijk gezien? Er zijn landen die in een twijfelgebied vallen of het europadekking is of eigenlijk toch tot een werelddekking behoren.
De looptijd van de verzekering: weken, maanden of doorlopend? Hoe venijnig is het als je voor twee weken afsluit en je besluit nog wat langer te blijven, ook al is dat maar een paar dagen?<

Alles geregeld, relax…..De Wereldreis - Amette Uitvaartzorg - Afscheid nemen is maatwerk.®

 

Ga wijs op reis en keer weer veilig thuis.
Ik wens jullie een fijne, zonnige en ontspannen vakantie toe.

 

Heeft u naar aanleiding van het artikel De gebroken pijl vragen? Neem dan contact met ons op.

Bron: Amette Uitvaartzorg – Afscheid nemen is maatwerk.®

Bel nu!
Route