Bloemen

Bloemen

De zonnige dagen komen er weer aan, maar overlijdens en verdriet zijn niet gebonden aan seizoenen,.wel de keuze in bloemen voor rouwstukken en rouwboeketten.
Als ik in een gesprek voor het regelen van een uitvaart dan ook het onderwerp bespreek van het rouwstuk, krijg ik vaak de vraag of ik dat kan regelen. Uiteraard is heel veel mogelijk, maar ik stel wel vaak wat andere vragen om uiteindelijk tot de juiste keuzes te komen. Je hebt o.a. te maken met bloemsoorten die niet altijd jaarrond te leveren zijn, maar ook de kleur is van belang. Waar voelt iedereen zich goed bij? Maar durf ook af te wijken!!!
Bonte stukken zijn helemaal niet verkeerd, zeker niet als iemand een groenliefhebber was of gewoon een vrolijke levensgenieter.

 

De vragen die ik echter extra stel zijn van een andere gedachtegang:

Stel je hebt te maken met een thuisopbaring. De overleden dierbare staat in de huiskamer of in een kleinere, aparte kamer opgesteld en daar worden in de loop van de dagen ook de bloemen bij gezet. Nu heb ik zelf een paar vrienden en familieleden met allergieën en hooikoorts is er een van….
Je voelt hem al aankomen: als het een “trend” is om veldboeketten te maken als rouwstuk, dan hebben betrokken nabestaanden in de dagen die volgen en het rouwstuk in huis is, niet alleen dikke ogen van het huilen, maar kunnen ze zich ook hondsberoerd gaan voelen vanwege de allergische reactie op grassen of stuifmeel.

Een tip: Als je allergisch bent of reageert op bloemen, grassen of stuifmeel; breng je bloemist hiervan op de hoogte, zij kunnen prima meedenken in goede alternatieven. Bijvoorbeeld met een stuifmeelloos stuk. (middelste foto). Of zelfs (heel apart) eentje van alleen maar groenten. Het voorkomt dat je je nog beroerder gaat voelen of te moe bent om afscheid te nemen. Ik heb het wel eens in de kaart vermeld als laatste zin, dat er bijvoorbeeld geen hyacinten gewenst waren. Zo voorkom je problemen met andere stukken en tijdens het afscheid in de aula. En belangrijker nog…dan krijgen bloemen een nog mooier effect.

Groenterouwstuk - Amette Uitvaartzorg - Afscheid nemen is maatwerk.®

 

 

Heeft u naar aanleiding van het artikel De gebroken pijl vragen? Neem dan contact met ons op.

Bron: Amette Uitvaartzorg – Afscheid nemen is maatwerk.®

Bel nu!
Route