Nieuws nieuwsberichten Amette Uitvaartzorg

Nieuwsberichten

Via Facebook en deze website proberen wij u op de hoogte te houden van de laatste nieuwsberichten van en over Amette Uitvaartzorg en speciale uitvaartgerelateerde producten en gebeurtenissen.

Ondanks de beperkingen die er zijn voor het regelen van een afscheid, kan het uiteraard in kleine kring en met gepaste afstand gewoon doorgaan.

De beleving van de nabestaanden? De kleinschaligheid doet niets af aan de warme uitstraling en betrokkenheid bij het afscheid.
Hier een paar beelden (met toestemming) van een invulling op katholieke basis op onze eigen locatie. En ook wij hanteren de nodige voorgeschreven richtlijnen.

Met een invulling van bijbelcitaten en overdenkingen, kaarsen aansteken door de aanwezigen (ook voor degene die er niet bij kunnen zijn), muziekstukken uit het Requiem van bijv. Fauré: Introit & Kyrie, Pie Jesu en In Paradisum en een kopje koffie na afloop met de eigen invulling die past bij de persoonlijkheid van de overledene (in dit geval petit fours), wordt het afscheid toch iets bijzonders.

Met de foto's en filmfragmenten of andere mogelijkheden als Skype, facetime of livestreaming kunnen ook de nabestaanden thuis het afscheid meebeleven.
Wij denken dan ook graag in mogelijkheden en oplossingen i.p.v. beperkingen.
En dan te weten dat dit afscheid volledig is besproken door de telefoon....
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Amette Uitvaartzorg

De maatregelen worden wederom verder aangescherpt. Begrijpelijk, maar ondergetekende en ons team werken in een branche waarbij wij wel degelijk moeten komen om speciale hulp te verlenen. Buiten de werkzaamheden aangaande de zorg en verzorging van overledenen, ga ik met veel verschillende mensen om tafel en in gesprek. Geloof me dat ik de noodzakelijke maatregelen begrijp, maar in mijn hart moeilijk kan plaatsen in onze werksfeer. Handen schudden, een troostende arm om iemand heen, het mag allemaal voorlopig niet meer. Gesprekken zullen met de nodige afstand moeten worden gevoerd.

Ik neem alle mogelijke maatregelen om zelf geen bron van infectie te worden of te zijn, maar weet dat ik er met alle respect, alles aan zal doen om een afscheid zodanig met u te regelen dat het laatste samenzijn niet overschaduwd gaat worden door alleen maar de bijkomende maatregelen omtrent dit virus. Waarschijnlijk zullen de contactmomenten (indien mogelijk) wat meer via skype of videocalls gaan verlopen, worden de kaarten door ons verzonden d.m.v. een aangeleverde adressenlijst in excel en zullen de evaluatiegesprekken wellicht ook de komende tijd slechts telefonisch gaan.
Ik ben ervan overtuigd dat er voor veel zaken rondom een overlijden en afscheid, creatieve en goede alternatieven zijn.
Uiteraard zullen die bij het gesprek worden toegelicht.

Maar bovenal hoop ik oprecht dat we hier met elkaar aan kunnen werken, begrip op kunnen brengen voor wat ongebruikelijke maatregelen (bijv. handschoenen of mondkapje). Wij nemen ons werk erg serieus en dus ook de gevolgen hiervan als wij ons hier niet aan houden.

Voor iedereen die iemand verliest en afscheid moet nemen in de komende periode: heel veel sterkte.
Het afscheid zal absoluut heel anders verlopen dan in normale omstandigheden, maar er wordt ook door mijn collega's op de uitvaartlocaties hard gewerkt aan opties en alternatieven.
... See MoreSee Less

View on Facebook
Open chat
1
Hallo, hoe kunnen we je van dienst zijn?
Powered by
Bel nu!
Route