Checklist uitvaart regelen

De pagina ‘Checklist uitvaart regelen’ bevat een logische opsomming van punten die bij het regelen van een uitvaart van belang zijn. Om het geheel overzichtelijk te houden hebben we dit opgedeeld in 3 stappen.

Direct na overlijden:

  1. (Huis)arts bellen.
  2. Amette Uitvaartzorg bellen
  3. Directe familie bellen

 

Uitleg volgorde:
De arts stelt het overlijden vast en geeft hier een verklaring van af. Totdat de arts is geweest mag (wettelijke gezien) niemand het lichaam verplaatsen, verzorgen en/of kleden. Op het moment dat de arts een verklaring heeft afgegeven mag de verzorging van de overledene plaats vinden.

Om de conditie van het lichaam tijdens de opbaarperiode zo goed mogelijk te houden, is het van belang dat de verzorging zo snel mogelijk gebeurd. Uiteraard nadat de arts is geweest.

Ons zorgteam probeert doorgaans binnen 60-90 minuten aanwezig te zijn. Hierbij zijn factoren als verkeer en weer vaak de beperkende factor.

Soms wil men eerst nog even alleen zijn met de overledene en zijn er misschien nog familieleden onderweg. Wij kunnen ons dat voorstellen en begrijpen dat u dan misschien wilt dat het zorgteam iets later komt. Alles is bespreekbaar, laat het ons dan ook weten, wanneer u belt. Echter in het zomerseizoen of uitzonderlijke omstandigheden voelen wij ons verplicht om u te wijzen op mogelijke conditionele risico’s. Zie hiervoor ons informatieve stukje over de Hondsdagen.

TIP!
Zorg er voor dat het telefoonnummer dat aan de uitvaartondernemer wordt doorgegeven ook bereikbaar blijft.
Bel met een andere telefoon familieleden en vrienden om het overlijden door te geven.

 

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Neem dan contact met ons op.

Bel nu!
Route