Bloemen

Vrijwel altijd zullen mensen door middel van bloemen uiting willen geven aan hun verdriet bij het afscheid van een dierbare.
Van oudsher is het gebruikelijk om dit te vatten in een rouwstuk of zelfs rouwboeket. Door de jaren heen zijn er diverse manieren ontstaan in het nemen van afscheid met bloemen. Niet alleen in de vorm van kistbedekkingen of meerdere rouwstukken op de kist die symbool staan voor de diverse generaties nabestaanden.

Tegenwoordig zijn er zoveel manieren om met bloemen invulling te geven aan het afscheid. Bloemblaadjes strooien of alleen de bloemknoppen op de kist verspreiden. Ook afscheid nemen met een enkele bloem wordt steeds vaker gedaan. Het is een manier om voor iedereen, met een eigen gekozen bloem de overledene te personaliseren.
De aanwezigen worden dan in de kaart verzocht een enkele bloem mee te nemen naar het afscheidsmoment. Zij kunnen dan voor of na de plechtigheid hún bloem bij de overledene ín de kist leggen, of óp de kist bij een foto.Voor de een is dat een roos, voor de ander een lelie. En doordat iedereen met een verschillende bloem in diverse kleuren afscheid neemt, ontstaat er een bonte, troostende deken.

Bloemen hebben gedurende de geschiedenis een betekenis gekregen. Soms kan het helpen om de persoonlijkheid van de overledene weer te geven met een daarbij passende bloem. We zullen proberen om u op deze pagina te informeren over de bloemen en hun betekenis. Maar ook tips om de rouwstukken gedurende de opbaarperiode zo mooi mogelijk te houden.

Heeft u naar aanleiding van deze tekst vragen? Neem dan contact met ons op.

Groenterouwstuk - Amette Uitvaartzorg - Afscheid nemen is maatwerk.®
Bel nu!
Route